Szervezők

Katonáné Kovács Judit

kurátor

Végzettségem szerint agrármérnök, szakfordító vagyok, hivatásom szerint társadalmi vállalkozó, coach. Két év külkereskedelmi előadói munka után 2001 óta a Debreceni Egyetemen dolgozok, ma már mint coach szemléletű adjunktus. A családom mellett eddigi utam során a TEDx debreceni elindítására vagyok a legbüszkébb. Munkám fókuszában a kreatív szektor, azon belül is az alkotó, vállalkozó egyén és közösség építése áll. Vallom, hogy életünk egy csapatvállalkozás, melynek legfontosabb erőforrásai mi magunk vagyunk. Üzenetem: Felelősséggel adj teret magadnak!

Bálint Márta

társ-kurátor

2016-ban adtam elő a TEDxDebrecen rendezvényén Szívből érkezett címmel. Azóta az előadók felkészítésében segítek, és a szervezői csapat munkájában veszek részt. 2021-ben Judittól felkérést kaptam a kurátori szerepre, így idén már társ-kurátorként támogatom a csapatot.

Közgazdászként végeztem Debrecenben, tanultam külföldön és munkáimnak köszönhetően bejártam a világot. Saját társadalmi vállalkozásommal szociális problémákat oldunk meg és fenntartható megoldásokat hozunk létre vállalatokkal és magánszemélyekkel együttműködve. A TED konferenciákon több olyan gondolatot lehet megosztani, amelyeket érdemes terjeszteni. Az a nyitott, jó szándékú és társalmilag aktív közösség, ami a TED-et jellemzi, engem is mindig jóra inspirál. Debreceniként különösen fontosnak tartom, hogy ilyen és ehhez hasonló események tudjanak helyet kapni. Az itt élők életébe ezzel különleges tartalmakat, meglepő történeteket és tudományosan is érdekfeszítő témákat hozunk évről évre.

Borsi Csilla

tartalom

Borsi Csilla vagyok. Végzettségem szerint közgazdász, elemző.

Szeretek tanulni, új dolgokat létrehozni, évek óta hobby szinten táncolok, és TED rajongóként megtiszteltetésnek érzem, hogy 2013-tól a szervező csapat tagja lehetek Debrecenben.

Hiszek abban, hogy jobbá tehetjük a világot, és ebben segít, ha a közösségek, emberek, gondolatok találkozhatnak, összekapcsolódhatnak és kölcsönösen formálhatják egymást.

Czirják Tünde

előadók felkészítése, design, önkéntesek

Nyitott vagyok és kíváncsi. Az emberi kapcsolatok, a pedagógia, a pszichológia, az önismeret, az élmény alapú fejlődés, valamint a színek-, és formák világa érdekel. Széles, tarka úton járok, pedagógus, lakberendező, kézműves és önkéntes vagyok. Szeretem az elmélyült önálló alkotást, és talán még jobban szeretek emberekkel együtt, csapatban, egymást inspirálva tevékenykedni. Fontos számomra az értékteremtés és a jó ügyek szolgálata, ezért is csatlakoztam a TEDx szervezői csapatához 2016-ban.

Az Önkéntes munka óriási lehetőséget nyújt a fejlődésre, gazdagabbak leszünk általa. Komfortzónán kívül megtapasztalhatjuk, hogy többre vagyunk képesek, mint azt általában gondoljuk. Az emberekkel való kapcsolódásokban pedig megélhetjük, hogy nagyon sokfélék, de valójában mégis EGYek vagyunk.

Dövényi-Nagy Tamás

web, IT

Webfejlesztő, programozó. A HVTK alapítótagjaként segítem a TEDxDebrecen/TEDxNagyerdő szervezését a 2012-es indulás óta. Örülök, hogy közöm lehet a TEDx brandhez, illetve egy olyan helyi szervezésű eseményhez, ami segít értékes emberek értékes munkájára irányítani a figyelmet.

Katona Mária Magdolna

2018 őszén csatlakoztam a TEDxDebrecen szervezői csapatához. Hivatásom és szakmám szerencsés találkozása révén midig azzal foglalkozhattam, amit küldetésemnek tekintek: támogatni és hozzájárulni új, kreatív és innovatív megoldások, gondolatok elterjesztéséhez.

35 évig, egészen a Mobilitás Ifjúsági Szolgálat megszűnéséig ifjúsági munkával foglalkoztam. 2013-tól a Nemzeti Művelődési Intézetnél a közösségi művelődés területén kaptam lehetőséget az innovatív megoldások, gondolatok megosztására, elterjesztésére. 2018 óta nyugdíjasként dolgozom az intézetnél.

Hajtóerőm: ”Jót, s jól” (Kazinczy)

Kovács Nikolett

kommunikáció, kapcsolattartás

2018 év végén döntöttem úgy, hogy a TEDxDebrecen önkénteseként lépek át az új esztendőbe. Az ok egyszerű, hiszen imádom, amikor hasonló gondolkodású, ám más és más személyiségű emberekkel dolgozhatok egy olyan projektben, amiben igazán örömömet lelem. Hiszem, hogy az őszinte beszélgetéseken keresztül a TEDxDebrecen szervezői is igazi csapattá tudnak kovácsolódni, a rendezvény szervezése közben pedig időről időre gazdagodok élményekkel és gondolatokkal. A komfortzónám határainak feszegetése mellett célom, hogy egyre több ember megismerhesse a saját határait és inspirációt kapjon azok átlépésére.

Kovács Ottó

vállalati szponzoráció és társadalmi felelősségvállalás kapcsolattartó

Végzettségemet tekintve közgazdász vagyok, erős humán beütéssel. Családos emberként boldog férj és 2 gyermekes édesapa. 11 évig voltam egy informatikai cég értékesítési vezetője. Jelenleg a Célravezetők márkanév alatt célmegvalósítási mentorkodással foglalkozom. Hobbim a sport, főként a labdás csapatjátékok, 7 éven át egy amatőr sportklub mindeneseként ténykedtem.

2019 februárjában örömmel kapcsolódtam be a TEDxDebrecen önkéntes csapatába, amit igyekszek rendszer-szemléletű gondolkodásommal és energikusságommal támogatni.

Feladatköröm a rendezvény szponzori körének építése és folyamatos bővítése, a vállalatok társadalmi felelősségvállalás jellegű szemléletének fejlődésre ösztönzése.

Mikos Ákos

blogger, podcaster

Világéletemben a beszéd és az audió körül forgott az életem. A TEDxDebrecenben ennek az élvezetnek adózhatok, hiszen az egyik szekció műsorvezetőjeként nagyszerű emberek előtt/emberekről beszélhetek. Nagyon várom!

Nagy Éva Katalin

marketing, social media

Nagy Éva Katalin vagyok, munka- és szervezetpszichológus, tréner.

Mindig is vonzott személyek egyedisége, hogy mi rejtőzik a tetteik, gondolataik mögött. Emiatt is döntöttem úgy, hogy az egyetemen megszerzett tudást humán erőforrás területen kamatoztatom, mindemellett szabadúszó trénerként folyamatosan az emberek képességeinek fejlesztésén dolgozom. Úgy gondolom, hogy a közös munka, a közös tanulás és gondolkodás segítségével lehetőségünk van EGYÜTT FEJLŐDNI, EGYÜTT ÉPÍTENI JÖVŐT! Ezért is csatlakoztam a TEDxDebrecen csapatához.

Nagy Viktor

IT

A TEDxDebrecen rendezvényeit 2015 óta támogatom szakmai tudásommal. Hiszem, hogy a TED szellemisége – így a TEDxDebrecen rendezvényei is – nagyban hozzájárul a kollektív tudatosság, kollektív felelősségvállalás, látásmódok és szemléletek fejlesztéséhez, terjesztéséhez. Ezáltal a TEDxDebrecen rendezvényei, még ha apró építőelemként is, de fontos szerepet játszanak az emberiség jövőjének alakulásában. Örülök, hogy személyesen én is hozzájárulhatok a rendezvényeinken előadó értékes emberek értékes ötleteinek, gondolatainak terjesztéséhez.

Németh Zoltán

előadástechnika

DrPrezi vagyok. Hiszek benne, hogy a TEDx a XXI. század színháza, ahol a darabokat a lelkesedés írja, az előadók pedig még lelkesebb "amatőrök", akik megfelelő alázattal szolgálják a modern közönséget.

Tőzsér Veronika

kiállítókkal kapcsolattartás, szervezés, tartalom

Gyerekkoromban nagy vágyam volt, hogy hírolvasó, bemondó leszek, az iskolai ünnepségeken konferáltam, versmondó versenyeken vettem részt. Így nem volt kérdés, hogy kommunikációs szakember és művelődésszervező leszek. Végül nem a média világát választottam, így jelenleg civil és állami szervezetek munkatársaival, csoportjaival dolgozom együtt és a projektjeik szakmai megvalósulását segítem.

Szeretek szervezni, alkotni, beszélni és beszélgetni, élvezem a csapatmunkát, a közös gondolkodást. A TEDxDebrecen csapatában ezek mind teret kapnak, így 2017 óta önkéntesként veszek részt a szervezésben.