Szervezők

Katonáné Kovács Judit

kurátor

Végzettségem szerint agrármérnök, szakfordító vagyok, hivatásom szerint társadalmi vállalkozó, coach. Két év külkereskedelmi előadói munka után 2001 óta a Debreceni Egyetemen dolgozok, ma már mint coach szemléletű adjunktus. A családom mellett eddigi utam során a TEDx debreceni elindítására vagyok a legbüszkébb. Munkám fókuszában a kreatív szektor, azon belül is az alkotó, vállalkozó egyén és közösség építése áll. Vallom, hogy életünk egy csapatvállalkozás, melynek legfontosabb erőforrásai mi magunk vagyunk. Üzenetem: Felelősséggel adj teret magadnak!

Bálint Márta

társ-kurátor

2016-ban adtam elő a TEDxDebrecen rendezvényén Szívből érkezett címmel. Azóta az előadók felkészítésében segítek, és a szervezői csapat munkájában veszek részt. 2021-ben Judittól felkérést kaptam a kurátori szerepre, így idén már társ-kurátorként támogatom a csapatot. Közgazdászként végeztem Debrecenben, tanultam külföldön és munkáimnak köszönhetően bejártam a világot. Saját társadalmi vállalkozásommal szociális problémákat oldunk meg és fenntartható megoldásokat hozunk létre vállalatokkal és magánszemélyekkel együttműködve. A TED konferenciákon több olyan gondolatot lehet megosztani, amelyeket érdemes terjeszteni. Az a nyitott, jó szándékú és társalmilag aktív közösség, ami a TED-et jellemzi, engem is mindig jóra inspirál. Debreceniként különösen fontosnak tartom, hogy ilyen és ehhez hasonló események tudjanak helyet kapni. Az itt élők életébe ezzel különleges tartalmakat, meglepő történeteket és tudományosan is érdekfeszítő témákat hozunk évről évre.

Nagy Éva Katalin

szervezetpszichológus, tréner, coach

Holisztikus és spirituális szemléletű pszichológus, szervezetfejlesztő, tréner és coach vagyok. Mindig is érdekelt az emberi viselkedés, az érzések, a mögöttes tartalom, hogy mi lehet ott mélyen egy egyénben a felszín alatt. Ezért is választottam a segítő szakmai utat, amire hivatás szinten 2016-ban léptem rá, amikor megszereztem a viselkedéselemzői, majd 2018-ban a pszichológus diplomám. Ezt a tudásomat bővítettem tovább és tanultam trénernek, life és mindfulness coachnak, majd női jóga oktatónak és szakrális női kör vezetőnek. A TEDxDebrecenhez 2018-ban csatlakoztam, mint önkéntes, 2019-től mentorként támogatom az előadókat az útjukon, 2022 óta pedig szervezői és mentor feladatokat látok el. Hiszek abban, hogy minden egyes előadással, amit színpadra viszünk, ez a világ picivel jobb hellyé válik.

Hornyák Mariann

tréner, tanácsadó

Az első képzési programomat 2010-ben szerveztem meg egy kongói általános iskolában. Azóta is folyamatosan tanulok, és másokat támogatok a tanulási folyamataikban.

Sándor-Molnár Helga

vállalkozó stílusú mentor

Mentorként az a célom, hogy azoknak a vállalkozóknak segítsek, akik a vállalkozásuk rabjaként nem tudják igazán megélni a szabadságukat. Hiszem, hogy akkor tudunk jól vállalkozni, ha lebontjuk az önkorlátozásainkat és megoldásfókusszal tekintünk a problémáinkra.

Pethő Bernadett

coach, haikuszerző, mentor

Pethő Bernadett vagyok, civilben angolnyelvoktató, NLP és kognitív viselkedésterápia szemléletű life coach, haikuszerző. 2021-ben előadóként állhattam a 8. TEDx Debrecen – ÉRTED színpadán a haiku személyiségfejlődésre gyakorolt hatásáról szóló előadásommal. A felkészülés során ismerkedtem meg a TEDx Debrecen csapatával és mind szakmai felkészültségük és elhivatottságuk, mind emberi mivoltuk és támogatásuk nagy hatással volt rám, nem beszélve a TEDx előadások értékközvetítő szellemiségéről. Szinte azonnal erős hívást éreztem, hogy a TEDx Debrecen közösségének tagja legyek. Így hamarosan önkéntesként csatlakoztam is hozzájuk, majd később azt a megtisztelő felkérést kaptam, hogy mentorként vegyek részt 2023-ban a 9. TEDx Debrecen – Választóvonal rendezvényén. Mind a szakmámban, mind a magánéletemben nagyon fontosnak tartom az inspiráló és minőségi emberi kapcsolatokat, a folyamatos, egymás általi fejlődést és együttgondolkodást, az értékteremtést. A TEDx számomra ezt jelenti. Mentoráltamat egyrészt az izgalmas felkészülés adta személyes tapasztalatom által, másrészt pedig a gyakorló coachként szerzett tudásommal igyekszem támogatni.

Pocsai Attila

mentor, tréner, coach

2007 óta foglalkozom felnőttképzéssel és humánfejlesztéssel, azok legkülönfélébb területein. Évekig tevékenykedtem trénerként és tanácsadóként, majd vezetői pozíciókban koordináltam, támogattam nagyobb volumenű humánfejlesztési projekteket. 2020 óta szabadúszóként visszatértem a „kályhához”, tréning és coaching eszközökkel foglalkozom szervezetek és magánszemélyek fejlesztésével, valamint felnőttképzési szakértőként állok megbízóim rendelkezésére. Örömmel csatlakoztam a TEDx Debrecen csapatához, mert mindig is nagy hatással volt rám a TED elbűvölő és izgalmas világa.

Tápler Zita

retorika, mentor, tréner

Közel 20 évvel ezelőtt, mély vízbe ugrottam. Úszni jól tudtam, vízilabdás profi sportolói múltamnak köszönhetően, de ez a víz számomra is mély volt… Friss tanári diplomával a kezemben, a felnőttoktatásban helyezkedtem el…Velem egyidősöket, vagy tőlem idősebbeket tanítottam, talán nem is annyira könnyed tantárgyakra: anatómai, élettan, gimnasztika stb…Tudtam, hogy az előadói készségemet erősíteni, fejleszteni kell ahhoz, hogy a tanulók számára és természetesen számomra is, hatékonyan teljenek a tanévek. Innek kezdődött a retorika iránti elköteleződésem. Számtalan elismerő visszajelzést kaptam az élvezetes előadásomra, a hatékony tanítási stílusomra, a kapcsolatteremtésemre. Egy retorika versenynek köszönhetően, ahol országos 2. helyezést értem el „Beszéd értékelés” kategóriában, feltette az „i” re a pontot és megadta a kezdő lökést a vállalkozásom elindítására. Trénerként tanítom a nyilvános beszéd eszköztárát. Hiszem, hogy a retorika elsajátítása nemcsak az előadók kiváltsága, hanem mindazoknak, akik szeretnének az önvédelemből az önérvényesítésbe átlépni. Mindenkinek megvan az a története, amivel gazdagabbá teheti a környezetét, amivel taníthat, amivel adhat másoknak. A TEDx ehhez biztosít egy fantasztikus teret! Arra biztatok mindenkit, hogy merje megmutatni magát, merje elmondani a saját történetét, mert lehet, hogy valakinek pont az az egy történet fogja majd a mindent jelenteni. Előadónak senki sem születik, hanem azzá válik. Mi mentorok pedig szeretettel támogatjuk azokat, akik elindulnak ezen az úton.

Katona Mária Magdolna

mentor, előadók felkészítése

2018 őszén csatlakoztam a TEDxDebrecen szervezői csapatához. Hivatásom és szakmám szerencsés találkozása révén midig azzal foglalkozhattam, amit küldetésemnek tekintek: támogatni és hozzájárulni új, kreatív és innovatív megoldások, gondolatok elterjesztéséhez. 35 évig, egészen a Mobilitás Ifjúsági Szolgálat megszűnéséig ifjúsági munkával foglalkoztam. 2013-tól a Nemzeti Művelődési Intézetnél a közösségi művelődés területén kaptam lehetőséget az innovatív megoldások, gondolatok megosztására, elterjesztésére. 2018 óta nyugdíjasként dolgozom az intézetnél. Hajtóerőm: ”Jót, s jól” (Kazinczy)

Bálint János

technikus, informatika

Fontos számomra az értékteremtés és a jó ügyek szolgálata, ezért is csatlakoztam a TEDx szervezői csapatához. Ennek köszönhetően nagyon sok előadót megismerhetek, és tapasztalt emberekkel találkozhatok. Megismerhetem a látasmódjukat és az előadásaikból tanulhatok tőlük. A jövőben szeretnék sikeres vállalkozást építeni a gasztonómia területén. Ehhez nagyon nagy segítségemre vannak a már meglévő és eljövendő előadások is. A különböző területről érkező előadók gondolatainak köszönhetően tudok inspirálódni.

Németh Zoltán

előadástechnika

DrPrezi vagyok. Hiszek benne, hogy a TEDx a XXI. század színháza, ahol a darabokat a lelkesedés írja, az előadók pedig még lelkesebb "amatőrök", akik megfelelő alázattal szolgálják a modern közönséget.

Borsi Csilla

Borsi Csilla vagyok. Végzettségem szerint közgazdász, elemző. Szeretek tanulni, új dolgokat létrehozni, évek óta hobby szinten táncolok, és TED rajongóként megtiszteltetésnek érzem, hogy 2013-tól a szervező csapat tagja lehetek Debrecenben. Hiszek abban, hogy jobbá tehetjük a világot, és ebben segít, ha a közösségek, emberek, gondolatok találkozhatnak, összekapcsolódhatnak és kölcsönösen formálhatják egymást.

Czirják Tünde

Nyitott vagyok és kíváncsi. Az emberi kapcsolatok, a pedagógia, a pszichológia, az önismeret, az élmény alapú fejlődés, valamint a színek-, és formák világa érdekel. Széles, tarka úton járok, pedagógus, lakberendező, kézműves és önkéntes vagyok. Szeretem az elmélyült önálló alkotást, és talán még jobban szeretek emberekkel együtt, csapatban, egymást inspirálva tevékenykedni. Fontos számomra az értékteremtés és a jó ügyek szolgálata, ezért is csatlakoztam a TEDx szervezői csapatához 2016-ban. Az ökéntes munka óriási lehetőséget nyújt a fejlődésre, gazdagabbak leszünk általa. Komfortzónán kívül megtapasztalhatjuk, hogy többre vagyunk képesek, mint azt általában gondoljuk. Az emberekkel való kapcsolódásokban pedig megélhetjük, hogy nagyon sokfélék, de valójában mégis EGYek vagyunk.

Kovács Nikolett

2018 év végén döntöttem úgy, hogy a TEDxDebrecen önkénteseként lépek át az új esztendőbe. Az ok egyszerű, hiszen imádom, amikor hasonló gondolkodású, ám más és más személyiségű emberekkel dolgozhatok egy olyan projektben, amiben igazán örömömet lelem. Hiszem, hogy az őszinte beszélgetéseken keresztül a TEDxDebrecen szervezői is igazi csapattá tudnak kovácsolódni, a rendezvény szervezése közben pedig időről időre gazdagodok élményekkel és gondolatokkal. A komfortzónám határainak feszegetése mellett célom, hogy egyre több ember megismerhesse a saját határait és inspirációt kapjon azok átlépésére.

Nagy Viktor

A TEDxDebrecen rendezvényeit 2015 óta támogatom szakmai tudásommal. Hiszem, hogy a TED szellemisége – így a TEDxDebrecen rendezvényei is – nagyban hozzájárul a kollektív tudatosság, kollektív felelősségvállalás, látásmódok és szemléletek fejlesztéséhez, terjesztéséhez. Ezáltal a TEDxDebrecen rendezvényei, még ha apró építőelemként is, de fontos szerepet játszanak az emberiség jövőjének alakulásában. Örülök, hogy személyesen én is hozzájárulhatok a rendezvényeinken előadó értékes emberek értékes ötleteinek, gondolatainak terjesztéséhez.

Tőzsér Veronika

Gyerekkoromban nagy vágyam volt, hogy hírolvasó, bemondó leszek, az iskolai ünnepségeken konferáltam, versmondó versenyeken vettem részt. Így nem volt kérdés, hogy kommunikációs szakember és művelődésszervező leszek. Végül nem a média világát választottam, így jelenleg civil és állami szervezetek munkatársaival, csoportjaival dolgozom együtt és a projektjeik szakmai megvalósulását segítem. Szeretek szervezni, alkotni, beszélni és beszélgetni, élvezem a csapatmunkát, a közös gondolkodást. A TEDxDebrecen csapatában ezek mind teret kapnak, így 2017 óta önkéntesként veszek részt a szervezésben.