Előadóink 2023

Nemes Gábor

Nemes Gábor a Good People Everywhere társalapító-CEO-ja jelenleg Londonban él, ahol korábban is vezetett vállalkozást, miután Katarban élt és dolgozott vezetőként. Az életre végtelen játékként tekint, ahol az a legfontosabb, hogy minden nappal jobbak legyünk, mint előző nap voltunk – illetve, hogy a lehető legtöbb embernek segíthessünk abban, hogy jobb életük lehessen. Rengeteget olvas, az erőszakmentességbe vetett hite miatt lett vegán, és őszintén úgy véli, hogy ez az állatok, az emberek és a Föld érdeke is. Korábban teljesen más típusú életet folytatott, viszont rájött, hogy élete akkor lehet boldog, ha céljai másoknak is hasznosak, és az életet elvek alapján éli. Legfontosabb elvei közzé tartozik, hogy mindig nyújtsunk többet, mint elvárható lenne; hogy törekedjünk arra, hogy minden velünk érintkező személy életéhez hozzárakjunk legalább egy kis pluszt; illetve, hogy akivel nem dolgoznánk együtt egész életünkben, azzal ne dolgozzunk egy napot se.

Őszintén hisz abban, hogy ez az emberiség eddigi legjobb időszaka, viszont még mindig rengeteg megoldandó feladat vár ránk. Ezek közül az egyik legfontosabb, hogy akarjuk a szépet, a jót, a pozitívat látni másokban és a világban is. Ezek viszont nem szabad, hogy üres frázisok legyenek, tennünk kell érte, hogy megtörténhessenek. Mivel az életünk nagy részét a munkánk tölti ki, ezért érdemes olyat választani, amely a legfontosabb igényeinket kielégíti és amellyel igazán nagy hatással lehetünk mások életére. Amennyiben nem találunk ilyet, akkor indíthatunk saját vállalkozást, amely ezeket megadhatja, és amelybe minden szereplőt hasonló célok és nézetek alapján vonunk be.

Akarjuk-e a jót látni másokban?

Nemes Gábor előadását Akarjuk-e a jót látni másokban? címmel 2023. szeptember 2-án, 19:15-kor hallhattad Debrecenben, a Kölcsey Központban.

Előadók 2012-2024