Előadóink 2017

Horváth József

Horváth József biológus, molekuláris genetikus. Egy karcagi cigánytelepről indulva küzdötte fel magát a doktori képzésig. Fő kutatási területe a szájüregi rák korai diagnózisa nyál alapú biomarker-kutatással. Többszörösen díjazott példakép (Aranypánt díj, Gergely Alexandra Emlékdíj, Bihartordai Romákért Jószolgálati Díj). Kutatásai mellett nagy hangsúlyt fektet a hátrányos helyzetű emberek segítésére: sok helyen dolgozik önkéntesként, viszonozva azt a sok jót, amit ő kapott már élete során. Szintén önkéntes alapon ad felvilágosítást az őt megkereső rákos pácienseknek magáról a betegségről és a lehetőségekről.

Számtalan helyen tartott és tart is különböző motivációs előadásokat hátrányos helyzetű, főként cigány származású fiataloknak: nagy hangsúlyt fektetve a tanulás fontosságára.

Előadásában azt szeretné megmutatni, hogy kitartó küzdelemmel és együttműködéssel hogyan lehet hátrányból előnyt kovácsolni és hogyan lehet egy álmot valóra váltani. Mottója: „Ha már egy ember életét meg tudom menteni, megérte élnem!”

Együttműködés és küzdelem

Horváth József előadását Együttműködés és küzdelem címmel 2017. október 14-én, 16:20-kor hallhattad Debrecenben, a Víg Kamaraszínházban.

tehetséggondozás esélyegyenlőség

Előadók 2012-2024