Előadóink 2019

A 2019-es rendezvény előadói folyamatosan kerülnek fel a honlapra.

Dr. Csukonyi Csilla munka- és szervezet szakpszichológus, okleveles angol-magyar szakfordító, a DE Pszichológiai Intézetének adjunktusa. Szociálpszichológiából doktorált, a BME-n végzett szakpszichológusként, és jelenleg is a 2018-ban indult Sport-pszichodiagnosztika és tanácsadás szakirányú képzést végzi. Már 25 éve kutatja a társas kapcsolatokat, az individualizmus-kollektivizmus kérdéskörét (doktorijának alcíme: Magunkért legyünk vagy másokért; vagy mások legyenek értünk?). A sportpszichológia területén egyéni és csapatsportolók (a vívók és vízilabdázók) fokozott interaktivitást igénylő kiválasztási és beválási tesztjeinek kidolgozásában vesz részt. A hagyományos szakágak mellett az e-sport is érdekli, a DEAC-Hackers e-sport szakosztály kutatócsoportjának tagjaként felvételt nyert az MI (Mesterséges Intelligencia) Koalícióba.

A Magyar Robotpszichológiai Társulat tagjaként jelenlegi előadásában, mint „robotpszichológus”, az ember-robot interakciókat mutatja be a robotokkal való lehetséges „együtt-működésünk” és a felelősségünk kérdésein keresztül.

Dr. Polereczki Zsolt kutató-vállalkozó, az élelmiszeripari vállalatok marketingtevékenységét, a lakosság élelmiszer-fogyasztási szokásait vizsgálja a Debreceni Egyetemen. Kutatói munkája során számos cikk, szakkönyv megírásában vett részt, előadóként több mint 20 országban tartott szakmai előadásokat, kétszeres nemzeti kiválóság, az MTA ösztöndíjasa, korábban az amerikai és a magyar marketingszövetség, valamint az európai neuroökonómiai szövetség tagja. Munkájában kezdettől jelen van az élelmiszeriparral való szoros együttműködés, hazai és nemzetközi szakmai projektekben vett részt, a Pharmapolis Innovatív Élelmiszeripari Klaszter igazgatója volt. Saját élelmiszeripari vállalkozását egy éve alapította, amelyet jelenleg az EU TOP 10 korai fázisú élelmiszer startupja közé sorolnak. Az elmúlt időszakban a high-tech élelmiszer-fejlesztés, valamint a természetes hatóanyagok felhasználásának lehetőségeivel foglalkozik.

Hornyák Mariann béketeremtő, kapcsolatépítő, léleksimogató biztonságpolitikai szakértő és közgazdász, aki nemzetközi ENSZ tisztviselői karrier után, éjjel-nappal édesanyaként alapítványt vezet és vezetői tréningeket tart. Mariann folyamatosan új utakat keres, ha nem talál, akkor épít, akár hidakat is. Mélyen hisz abban, hogy nem a környezetünk formál bennünket, hanem mi alakíthatjuk ki a számunkra megfelelő világot. Hisz abban, hogy minden ember különleges, és jóságos. És ezt a jót meg is találja. Vállalkozásában az emberi kapcsolatok érvényesülnek, szervezetfejlesztésben változásmenedzselésben és csapatépítő játékos tréningeken keresztül támogatja a cégvezetőket - eleinte csak Angliában, most már Magyarországon is.

Előadásában arról számol be, hogyan lehetséges oktatni külső értékelési rendszer nélkül sajátos nevelési igényű gyerekeket is.

Horog Máté szenvedélybetegekkel foglalkozó szociális szakember, grafikus, túravezető. A művészeti ágakkal már gyermekkora óta szoros kapcsolatot ápol. Korai diákévei alatt több kiállításon vett részt; már ebben az időben erősen kötődött Debrecen városához, hiszen itt született, a legendái kiskora óta körülvették, mely így témaválasztása fő tárgya lett, de belső és külső utazások, élmények, gondolatok, felfedezni való városok és történeteik is foglalkoztatják. Gyűjtötte, gyűjti folyamatosan a különböző elbeszéléseket. 2012 sorsfordító év volt az életében, ekkor kezdett hozzá eddigi legnagyobb vállalkozásához, már ami a rajzolást illeti: Debreceni Új Propaganda néven képeslapsorozat létrehozásához fogott, melyből 2017-ben kinőtt az Alföldi „Szellemes” Városjárás program. Alapvetően autodidakta szemléletű alkotó; hitvallása - élet és pedagógusi - az, hogy mindenki, ki kedvet érez valamilyen alkotás létrehozásához, fogjon hozzá bátran.

Jónásné Bacsó Mónika pszichológus, táncpedagógus, nívódíjas mazsorettoktató. Családjának tagjai a tornától a versenytáncig sokféle, harmóniát sugárzó mozgásformát űztek, űznek magas szinten. Három gyermek boldog édesanyja, sok mazsorettes kis- és nagylány második anyukája. A családot tartja a legfontosabbnak az életben, ahol adott a szeretet és a segítség. 31 éve dolgozik a nagynénje által létrehozott Debreceni Majorette Együttesben, amit a táncosok és szüleik a második családjukként emlegetnek. Ma már sok egykori tanítvány gyermekét is tanítja a mozgás, a botforgatás, a tánc szeretetére. Mónika számára fontos, hogy minden gyermek megtalálja az önmagához illő mozgásformát, a hozzá tartozó közösséget, ahol jól érzi magát, ahol észrevétlenül megtanulja, milyen jó csapatban dolgozni.

Kenyeres Attila Zoltán egyetemi oktató, közéleti-politikai újságíró, sajtóreferens, a médiamanipuláció kutatója. Független íróként több könyvet is publikált. 2017-ben egyetlen magyar újságíróként elnyerte az Amerikai Külügyminisztérium média- és újságírás ösztöndíját az Ohio University-re. Eljutott a CNN és a National Geographic szerkesztőségeibe is. 11 éve viszi a Médiamanipuláció nevű, saját alapítású kurzusát a Debreceni Egyetemen. Rendszeresen indul országjáró körutakra, amelyek során általános- és középiskolák, klubok, egyházi- és civil szervezetek felkérésre tart ismeretterjesztő bemutatókat arról, milyen trükkökkel tévesztheti meg a közönséget a média, illetve hogyan ismerjük fel a közösségi médiában terjedő álhíreket és hamis nyereményjátékokat. Legfőbb küldetése, hogy rávezesse az embereket a kritikus gondolkodásra a média kapcsán.

Makleit Nándor 31 éves informatikus, extrém sportoló, youtuber. Különleges, extrém korcsolyás videói miatt ismerik és követik a legtöbben. A látványos oktató-, motivációs videókat, a Youtube-ot és a nemzetközi koris találkozók szervezését eszköznek tekinti küldetése eléréséhez. Amellett, hogy ismertséget szerezzen kedvenc sportjának, hisz abban, hogy rugalmasabbá, elfogadóbbá lehet tenni a társadalmat. Akadályok helyett támogató, bátorító környezetet szeretne annak a több ezer embernek, akik űzni szeretnék ezt a sportot, a freestyle korcsolyázást, és nem csak nekik...

Oláh Tibor középiskolai tanár, mentor, tehetséggondozó, a robotika oktatása területén elismert szakember. 24 éve tanít a Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnáziumban. Hivatása a tudásmegosztás, a tudomány határterületei érdeklik. 2011-ben iskolájában megalapította a Robotika Tehetséggondozó Műhelyt, melynek elsődleges feladata az algoritmikus gondolkodás fejlesztése, a mérnöki, természettudományos pályák iránt az érdeklődés felkeltése. Az élményalapú oktatást részesíti előnyben. A BIG-Team Tehetséggondozó Műhely több rendezvényre kapott meghívást, ahol bemutathatták országosan elismert eredményeiket. Szervezője a 2012 óta megrendezésre kerülő RobotOlimpia rendezvénynek, amelynek legfőbb célja, hogy maradandó, meghatározó élményt nyújtson a robotika iránt érdeklődő fiataloknak.

Előadásából megismerhetjük a robotika oktatásban betöltött szerepét. Fő célkitűzése, hogy diákjai a jövőt ne csak átéljék, hanem formálják is.

Papp Csilla médiadivízió-igazgató, az Alföld Televízió, a Hajdupress hírportál és a cégcsoporthoz tartozó rendezvényszervező ágazat vezetője. Stabil karrierje ellenére késztetést érzett arra, hogy megvalósítsa gyermekkori álmát, mindezt kiegyensúlyozott családi körben kisgyermekes anyaként. Húszévesen azt szerette volna, hogy egyszer nyomtatásban is megjelenjen egy könyve. 2015-ben az Álomgyár kiadó gondozásában került a könyvesboltokba az első regénye, melyet két újabb könyv követett. Munkahelyi feladatait és hobbiját párhuzamosan végzi, miközben a családi egységet is szem előtt tartva minden területen maximálisan igyekszik helytállni. Meggyőződése, hogy megfelelő önismerettel és a világra való rálátással a legnehezebb helyzeteket is pozitívvá lehet formálni.

Előadásában azt szeretné megmutatni, hogy ő mire figyelt oda az úton, mindezt milyen technikákkal tette, hogyan fejlesztette. Személyes mottója: Hiába hiszel a véletlenben…

Szakál János 25 éve vezeti a család által alapított Sz.Variáns papíralapú csomagolóeszköz gyártó vállalatot. A hobbi dobozhajtogatásból induló céget autodidakta módon építette fel. Kellően idealista, hisz az eleve elrendeltben. Csapatával mára négyszeres Hungaropack díj tulajdonosok. Munkájuk minden esetben arra irányul, hogy olyan csomagolást igyekszenek megtervezni és legyártani, hogy a vevőben azt az érzést erősítsék: „ez olyan szép, hogy megérdemlem”. Vallja, hogy sikereit mindig a nehézségek legyőzésével tudta elérni. Fiatal kora óta a költészet szerelmese, így számtalan élethelyzetben a versek hangulatából merített erőt. Hitvallása szerint sikeres csak az lehet, aki mindennapi szorgalommal és kitartással kész elvégezni a rábízott feladatot.

Vavra Bence 25 éves énekes, zeneszerző, majdnem közgazdász. Gyermekkora óta a zene és színház világában mozog, a debreceni Csokonai Színház számos előadásában szerepelt. Az Ady Endre Gimnáziumban színésznek tanult, de az érettségi után a zeneipar felé vette az irányt. Tehetségkutató műsorban szerepelt, Magyarország elsőszámú, nemzetközileg is elismert a cappella együttesének a tagja, alkalmazott közgazdaságtan hallgató. Keresi a lehetőségeket, megpróbálja megfejteni a magyarországi zeneipar működését, szakdolgozatában is a zenei sikeresség összetevőit kutatja. Évek óta foglalkozik zeneszerzéssel, dalai sikereket érnek el, viszont szeret csoportban dolgozni – és kihasználva a szinergiát – együtt alkotni. Érdekesnek találja, hogy az alkotói folyamatok mennyire különbözhetnek egy-egy szerzőnél, mennyire más fázisban születik meg a dal célja. Előadásában többek között erről is beszél.

Előadók 2012-2019

Belépés

Elfelejtett jelszó