Előadóink 2016

Ahmed Ehab is an Arab Egyptian born & raised in Qatar. A youth leader, trainer, poet & activist in the community regarding youth efforts, education & anti-corruption. He is a Global Youth Ambassador at World at School initiative that launched in 2013 working with UN to make education the number one priority through campaigns and leading initiatives in the society. He is the co-founder of Corruption Free Society initiative, the best initiative in the Middle East and North Africa for anti-corruption 2015 according to Transparency International. He was one of the former representatives of Global Change Makers network, was in leading position of the creation of Time Bank project that got the prize of best Youth Project in the state of Qatar 2011. Something interesting about Ahmed that he is former karate champion. Ahmed’s mission is to make an effective contribution in building a better society and directing his international experience in the development of young people.

B. Molnár Judit vagyok, mentálhigiénikus, transzperszonális pszichológiai terapeuta, gastrocoach. Két fiúgyermek édesanyja. Gyermekkoromban – pedagógus szüleim révén - megtapasztaltam a szociális hátrányokkal élő emberekben rejlő értékeket. Megéreztem, hogy az ember több annál, mint amit az „első ránézés” sugall. Így vált érdeklődésem középpontjává az ember, s ami mögötte, illetve „benne” van. A Debreceni Egyetemen szerzett végzettségem a lelki egészség fenntartása útján indított el. Az évek azonban ráébresztettek, hogy a megelőzés nincs benne az emberek mindennapjaiban. Ahhoz, hogy igazán segíteni tudjak, tudásomat mélységében és szélességében is bővíteni kellett. Így jutottam el gastrocoachinghoz is, amely a táplálkozás és a lélek összefüggéseit tárja fel, és sokkal több információval gazdagít az emberről, mint azt „első ránézésre” bárki is gondolná.

Bálint Márta még nem múlt el 30 éves, de már bejárta a világot, egy svájci cég igazgatójaként bekerült a Forbes legsikeresebb magyar fiataljai közzé, és most azt csinálja, amit mindig is akart: segít másokon saját social startup-ján, a CoGoodwill-on keresztül, amire Richard Branson is felfigyelt. Azóta beteg, árva, és hátrányos helyzetű gyerekeknek, fiataloknak segít Magyarországon innen és túl, többeket inspirál arra, hogy együtt, összefogva egy szebb, jobb világot hozhassunk létre. De hogy hogyan lett egy debreceni lányból igazgató? Hogyan játszott közre a frankfurti ösztöndíjról való lemondás abban, hogy ma mégis azt csinálja, amit szeret, arról majd meséljen ő! Egy biztos: döntéseinél mindig a szíve vezette!

Jónás Zoltán. Közlekedésmérnök, településmérnök. Tizenöt éve foglalkozom közlekedéssel. Eleinte elhivatottságból, majd hivatásszerűen is, hiszen immár 10 éve a MÁV Zrt.-nél dolgozom. Kezdetben mérnök gyakornok majd, mint pályalétesítményi mérnök, vasúti pályafenntartással és pályadiagnosztikával foglalkoztam. Jelenleg a Területi Igazgatóság irányító szervezetében informatikai (térinformatika, vállalatirányítás) rendszerekhez kapcsolódó üzemeletetési és fejlesztési feladatokat végzek. Amikor nem dolgozom, akkor is a közlekedés tölti ki a napjaimat. Egy internetes közösségből alakulva, elhivatott fiatalokkal 2007 őszén megalakítottuk a Debreceni Regionális Közlekedési Egyesületet (DERKE) azzal a céllal, hogy aktívan tegyünk azért, hogy a térség közösségi közlekedése versenyképesebb legyen. „Közlekedem, tehát vagyok.”

Kádár Anett Julianna tanulmányait tizenöt évesen kezdte a Debreceni Egyetem Zeneművészeti karának előkészítő tagozatán. Később itt és a BTK Olasz szakán diplomázott. Jelenleg a DE BTK doktorjelöltje. Számos díj és elismerés birtokosa, munkái rendszeresen jelennek meg hazai és külföldi szakmai fórumokon. Fő kutatási területei az irodalmi-zenei kapcsolatok és az olasz-magyar kulturális kapcsolatok vizsgálata. Junior Templeton Mentorként fiatal tehetségeket segít kibontakozásukban. Interdiszciplináris kutatásai során a tudomány és különböző művészeti ágak integrációjának lehetőségeivel kísérletezik a 360Art stúdió és Android Jones csoportjában, emellett a Chiang Mai University óraadó tanára. Szeret sikeres és boldog emberekkel találkozni, magát is közéjük sorolja. " Fedezd fel, hol vannak a határaid, és lépd át azokat!"

Kopócs Éva bölcsészkarrierjét adta fel azért, hogy főállású újrahasznosító alkotó legyen. Az újrahasznosítás, annak is „repurposing” ága, amikor meglévő tárgyaknak teljesen új felhasználási célt találnak, Éva egész gyerekkorát átitatta. Ötévnyi tanítás és három fiúgyermek érkezése után, 2012-ben létrehozta egyszemélyes vállalkozását Maminvent néven, amivel valójában gyermekkori álmait és tevékenységeit folytatta magasabb szinten. A Maminvent alternatívákat keres a felesleges pénzköltésre, miközben workshopjain a gyermekeket és szüleiket kívánja környezettudatosságra nevelni. A küldetés másik vonulata az Éva által megalkotott „domestic couture”: a Maminvent olyan márka kíván lenni, amely bebizonyítja, hogy az újrahasznosítást lehet magas szinten művelni.

N. Csikós Marianna. Óvó néni vagyok, óvodapedagógus… több mint 10 éve. Debrecenben születtem, és itt élek a családommal. Szívügyem a gyermeki kreativitás, a játék- és a képességfejlesztés. Elkötelezetten szerkesztem az ovoneni.blog.hu közösségi oldalt, ahol az országban és a határon túl élő pedagógusokkal közösen motiváljuk és segítjük egymást. Nemrég jelent meg Az Óvó néni így csinálja c. könyvem, amelyben egyszerűen elkészíthető képességfejlesztő játékok találhatóak. Az óvodában alkalmazható módszerekre, mint eszközökre tekintek, melyek segítségével közelebb kerülhetek a gyermekekhez, az ő világukhoz. Óvó néniként a gyermekek bizalmának elnyerése is a célom. Olyan segítségnyújtás, ahol a gyermek önmaga lehet, bátran véleményt formálhat, és teljes bizalommal fordulhat felém. Amiben én hiszek, ahhoz Vekerdy Tamás gondolatát hívnám segítségül: “Legyél azzá, aki vagy! Ne azzá legyél, akivé én akarlak tenni.”

Strenner Szilárd vizuális folyamatsegítő, facilitátor. Közel húsz éve dolgozom az alkalmazott művészetek és a humán fejlesztés különféle területein, miközben trénerré, tanácsadóvá és szervezeti vezetővé is váltam. Az elmúlt 6 évben folyamatosan azt vizsgáltam, hogyan hat egyénekre, csoportokra és szervezetekre, ha látják maguk előtt kirajzolódni, ami elhangzik, amiről álmodnak, amit mi a munkánk során láthatóvá teszünk. Szeretném megérteni, hogyan tudom a vizuális eszközeinkkel a leghatékonyabban támogatni a változási folyamatokat. Eredetileg Veszprémből származom, és most feleségemmel Budapesten tanuljuk a szülővé válást 3 fiunk segítségével.

Tóth Viktória a debreceni Amerikai Kuckó vezetője és EducationUSA tanulmányi tanácsadó. A Debreceni Egyetemen végezett angol-történelem szakon. Két évet tanított angol nyelvet, szociálisan hátrányos helyzetű, középiskolai diákoknak. Tanult az Egyesült Államokban az Észak Karolinai Egyetem greensboro-i kampuszán. Kisgyermek kora óta vonzza az Egyesült Államok kultúrája, ember- és életszemlélete. Az Amerikai Kuckót olyan helynek tartja, ahol jól érzi magát, és szárnyalhatnak a gondolatai, a gondolatokat pedig tettekké formálhatja. „Azt akarjuk, hogy azok a tehetséges fiatalok, akik hozzánk jönnek ötleteikkel, elképzeléseikkel, szárnyakat kapjanak.” 2012 óta szervezi a Kuckó a GROW tábort, ahol megteremtik középiskolás magyar diáklányoknak a feltételeket, hogy álmaikat, céljaikat megfogalmazhassák, és tudást, készségeket szerezzenek vágyaik megvalósításához. A fiataloké a jövő, fontos hogy biztos tudással és magabiztossággal építsék a hidat kultúráink között.

Vágvölgyi Gusztáv. Tréner, facilitátor, szervezetfejlesztő, coach. Teoretikus természetű ember vagyok, hiszek abban, hogy a dolgok természetének megértése hozzásegít ahhoz, hogy a gyakorlatban is működővé fejlesszük az olyan szubjektívnek látszó dolgokat, mint a közösségi minőség. Szervezetfejlesztőként tapasztaltam, hogy minden, de tényleg minden :) szervezeti probléma visszavezethető az emberi kapcsolatok minőségére, ezért serénykedek jelenleg is a közösségi vállalkozás, mint szervezeti modell kidolgozásán. Jelenleg két közösségi vállalkozásban, az Inspi-Ráció és Polyán egyesületekben élem a mindennapjaimat. Hiszek abban, hogy a közösségi vállalkozások a közösségi alapú gazdaságfejlesztés legfontosabb intézményei lehetnek, és ezen az úton egy fenntarthatóbb társadalomhoz érünk el.

Belépés

Elfelejtett jelszó