2017. augusztus 7., 20:00

Egy lépéssel közelebb a víziónkhoz

Fotó – Egy lépéssel közelebb a víziónkhoz

2017-ben új helyszínen, a Víg Kamaraszínházban várja a TEDx rajongókat a TEDxDebrecen programja.

A Víg Kamaraszínház nem csak új helyszínt, de több nézőt is jelent, és egy lépéssel közelebb visz a vízióhoz. Hogy mi is a víziója a TEDxDebrecen csapatának, az alábbi bejegyzésből most megtudhatod.

A szervezők első TEDx élményét a TEDxDanubia 2010-es programja adta Budapesten az Uránia Színházban. Már ekkor megfogalmazódott a gondolat, hogy milyen nagyszerű lenne, ha Debrecen is otthont adhatna TEDx rendezvényeknek. Az Uránia Színház történelmi múltja, a TEDx előadók gondolatébresztő előadásai és az érdeklődő, nyitott közönség szünetekben folyó beszélgetései inspiráló környezetet adtak. Így született a vízió, hogy Debrecenben a Csokonai Színház remek helyszíne lehetne egy debreceni TEDx eseménynek.

2012-ben belevágtunk és megszerveztük az első debreceni TEDx programot, melynek a története a DebrecenBár honlapján olvasható. Az első rendezvény helyszíne, 2012. október 19-én a Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár galériája volt.

Az október közepe megmaradt mint a rendezvényünk állandó időpontja, de a helyszín azóta már többször változott. 2013-ban a MODEM, majd 3 éven keresztül 2014-2016 között a Vojtina Bábszínház adott otthont az eseménynek.

A résztvevők észrevételeit is figyelembe véve igyekszünk évről évre fejlődni és igazi TEDx élményt varázsolni Debrecenbe. Így lesz ez idén október 14-én is a Víg Kamaraszínházban.

Bízunk benne, hogy a Csokonai Színház átadása után, három év múlva valóra válik víziónk = A Csokonai Színház történelmi múltja, a TEDx előadók gondolatébresztő előadásai és az akkor már 500 fős érdeklődő, nyitott közönség szünetekben folyó beszélgetései inspiráló környezetet adnak Debrecen városának.

Katonáné Dr. Kovács Judit