2016. február 27., 08:00

Alkotások találkozása egy jobb világért

Fotó – Alkotások találkozása egy jobb világért

"Én is szeretem a TED-et. Ti ismertek bármilyen mérést ami hatását próbálja megragadni, mennyiben járul hozzá ténylegesen egy jobb világ létrehozásához?"

A fenti, számunkra is fontos kérdés érkezett hozzánk, TEDx szervezők felé a héten. Jól volt olvasni, mert amikor neki vágtunk a TEDxNagyerdő létrehozásnak, küldetésünknek tekintettük, hogy formáljuk, tegyük jobbá a régiót, ahol élünk. Hozzuk össze az itt élőket, ismerjék meg egymást, egymás munkáját, beszéljenek egymással, tanuljanak egymástól, keressék a szerepüket a saját életükben és a régió építésében.

Céljaink között szerepel, hogy megpróbáljunk választ találni a feltett kérdésre. Amit most válaszolni tudunk, az egy rövid hír két korábbi előadónkról L. Ritók Nóráról és Faludi Gabrielláról.

Faludi Gabi az idei Kísérleti Buli keretében adományozást kezdeményezett, 100db ékszert ajánlottak fel az Igazgyöngy Alapítványnak, hogy sikeres és lelkes diákjait megjutalmazhassa.

Ha valaki szívesen segítene, lehetősége van erre a FaludiG weboldalon megrendezésre kerülő 4. Kísérleti Buli keretein belül is. Az ékszer adományozók az alapítvány által felkarolt tehetséges gyerekek megajándékozásában segítenek azzal, hogy vásárolnak nekik is egyet a kísérleti ékszerek közül, amit a szervezők eljuttatnak hozzájuk.

A gyerekekről és L. Ritók Nóra munkájáról olvashatunk a Hajdú-Bihari Napló 2016. február 27.-ei számában is a 3. oldalon.

Egy idézet a cikkből: "Az Igazgyöngy tanulóinak jelentős százaléka hátrányos helyzetű roma, mégis kiemelkedő eredményeket érnek el hazai és nemzetközi versenyeken. L. Ritók Nóra ezt a tudatos pedagógiai folyamatokkal magyarázza. Ahogy fogalmaz, a 21. században elvárás, hogy a gyerekeknek legyen saját véleménye a világról, és ezt képes legyen közölni, akár vizuálisan is."

Előadóink alkotásainak találkozása hozzájárul egy jobb világhoz, reméljük a TEDx keretében elindított üzeneteik is. Ennek a mérésén gondolkozunk, dolgozunk.

Te hogyan mérnéd a TEDxNagyerdő hozzájárulását a régió fejlődéséhez? Van történeted, amit megosztanál a program hatásáról?

Katonáné Kovács Judit

Legfrissebb hírek

Blog

Eseménynaptár

Nincs közelgő esemény.

A TEDx programról

In the spirit of ideas worth spreading, TED has created a program called TEDx. TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. Our event is called TEDxNagyerdő, where x = independently organized TED event. At our TEDxNagyerdő event, TEDTalks video and live speakers will combine to spark deep discussion and connection in a small group. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events, including ours, are self-organized.

Facebook

Agyvihar

Kapcsolat

Belépés

Elfelejtett jelszó