Előadóink 2021

Pethő Bernadett

Pethő Bernadett haikuszerző, civilben angolnyelvoktató, NLP és kognitív viselkedésterápia szemléletű life coach. Diákkora óta érdeklődik a haiku műfaja iránt, különösen Fodor Ákos költészete volt meghatározó számára. 2016-ban egy amatőr íróközösségben próbálkozott meg először haikuírással, majd 2017-ben megjelent első haiku kötete „Szabadrepülés” címmel, 2020 végén pedig adventi haikuválogatása. 2018 óta rendszeresen publikálják verseit irodalmi portálokon. Saját költeményeit a csaknem 4000 olvasót érintő ’Haiku bonbon’ nevű oldalán közli. Az utóbbi években érdeklődése az íráson túl a haikuk személyiségformáló és terápiás hatásának vizsgálata felé is irányult, a haiku-terápiát a coaching tevékenységében is alkalmazza.

Előadásában azt szeretné megmutatni, hogy a haiku az olvasáson túl, milyen egyéb lehetőségeket kínál a modern kor embere számára.

Milyen lehetőségeket rejt a haiku a ma embere számára?

Pethő Bernadett előadását Milyen lehetőségeket rejt a haiku a ma embere számára? címmel 2021. október 2-án, 16:00-kor hallhattad Debrecenben, a Kölcsey Központban.

művészet irodalom önkifejezés

Előadók 2012-2024