Előadóink 2023

Lenner Ádám

Lenner Ádám tájgazdálkodási és természetvédelmi mérnök, természetpedagógus. Élt és szakmai tapasztalatot szerzett Angliában, majd az Egyesült Államokban. 2014 óta a Tiszatáj Közalapítvány menedzsere. Több zöld szervezetben is aktívan részt vesz. Alapítója a DEHÖK Környezetvédelmi Bizottságnak. Az évek során a természetet és az agráriumot népszerűsítő cikkei, általa szervezett eseményei már a százat is meghaladták. A Facebookon (Kobold-Goblin) és a Tiktokon (Kobold-Lak) bivalyaival több milliós nézettségű videók mellett több tízezres aktív közösséget épített fel, akikkel az offline világban is gyakran találkozik.

Harmóniában élni a természettel nem csak ajánlott, hanem lételemünk is. Részesei vagyunk a Földanya hálózatának, így szövetséget kell kötni a körülöttünk élő élővilággal. A zöld forradalmat nem a beszéd, hanem a cselekvés hozza el. A tájban élő ember nem bontja azt elemeire. Generációs tapasztalatai révén él együtt növénnyel, állattal, gombával egyaránt. Célja, hogy a rendszer egészségesen működjön, amiből nem csak szüretel, hanem viszonoz is. Ezt csak így lehet. Adni kell és akkor kapunk is. Ehhez pedig nem elég a egyén. Közösségben tud az emberi lélek egészségesen létezni és jó döntéseket hozni, így a kompromisszumkészség elengedhetetlen.

A házunk a fecskékkel közös otthonunk

Lenner Ádám előadását A házunk a fecskékkel közös otthonunk címmel 2023. szeptember 2-án, 16:35-kor hallhattad Debrecenben, a Kölcsey Központban.

Előadók 2012-2024