Előadóink 2015

L. Ritók Nóra & Balog Jenőné

L. Ritók Nóra & Balog Jenőné L. Ritók Nóra. Pedagógus vagyok és képzőművész. Az állami oktatásban kezdtem dolgozni, majd 16 éve alapítottam egy civil szervezetet, hogy fenntartója legyen egy olyan művészeti iskolának, ami gyermekközpontúbb, komplexebb fejlesztést nyújt, mint amire az állami keretek között lehetőségem volt. Mivel sok hátrányos helyzetű gyerek járt hozzánk, így az iskola mellé hamarosan szociális munka is társult. Ma az alapítványunk a 600 gyerek képzése mellett egy esélyteremtő integrációs modellt fejleszt, mely már mérhető eredményeket mutat. A munka több szintű, a családoktól a döntéshozásig próbál hatni, sokféle innovatív megközelítéssel. Hiszem, hogy az integráció megteremthető. Csak türelem és szeretet kell hozzá.

Balog Jenőné. Három éve az Igazgyöngy Alapítvány helyi segítő munkatársaként dolgozom Toldon. 41 éves, oláh cigány asszony vagyok. Ez az első munkahelyem. Segítek a közösségfejlesztésben, a SZUNO projektben, és még sok minden másban is, ami éppen kell. Jó így, mert látom, máshogy is lehet élni, és próbálok ehhez hozzásegíteni másokat is a faluból.

El-mozdulás

L. Ritók Nóra & Balog Jenőné előadását El-mozdulás címmel 2015. október 17-én hallhattad Debrecenben, a Vojtina Bábszínházban.

oktatás pedagógia társadalmi felelősségvállalás esélyegyenlőség szociális munka Igazgyöngy Alapítvány

Előadók 2012-2024