Előadóink 2023

Erdélyi Zsuzsanna

Erdélyi Zsuzsannára gyermekkora óta jellemző az új utak keresése. A világ változásainak megfigyelése indította el a természettudományos megismerések irányába. Kilencedik osztályban diák kutatómunka keretében kezdett foglalkozni a csontpótlással és a CT 3D rekonstrukcióval. A csont-benövés mértékének meghatározása során, olyan új digitális technológiai eljárás kialakításán dolgozott, amely kiválthatja a költséges és hosszadalmas szövettani elemzéseket lerövidítheti a gyógyítás időtartamát, a betegek életminőségének gyorsabb javulásához vezethet és csökkentheti a társadalombiztosítási kiadásokat. Eredményeivel a 30. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató versenyen 3. helyezést ért el és a XX. KutDiák Tudományos Esszépályázat Orvosgenetikai szekciójában különdíjat kapott. 2021-től a Fiatal Tudósok Országos Szövetségének tagja, valamint 2022-től a Kutató Diákok Országos Szövetségének Élet és Környezettudományi tagozatvezető helyettese. Szívügye a közösségformálás, ezért tagja a Hajdú-Bihar megyei Diákönkormányzatok szövetségének és társelnöke iskolája diákönkormányzatának. Tudományos munkáját az orvosi képalkotó berendezések fejlesztésének irányában folytatja.

A változás mozgatórugója lehet egy egészen új, az eddigitől különböző jövő kialakításának. A kutatás szépségét az adja számára, hogy lehetőséget nyújt valami új létrehozására, ami korábban még másnak nem sikerült, és amitől többek, teljesebbek lehetünk nemcsak egyéni, de közösségi szinten is.

A tudomány utat nyit a változás és a megújulás felé

Erdélyi Zsuzsanna előadását A tudomány utat nyit a változás és a megújulás felé címmel 2023. szeptember 2-án, 18:55-kor hallhattad Debrecenben, a Kölcsey Központban.

Előadók 2012-2024