Előadóink 2023

Dr. Dombi Mihály

Dombi Mihály okleveles vidékfejlesztő agrármérnök, a gazdálkodás- és szervezéstudományok doktora. A Debreceni Egyetem kutatójaként a fenntarthatóság makrogazdasági feltételeit vizsgálja; környezeti, társadalmi és gazdasági szempontból is elfogadható jövő-forgatókönyveket épít fel. Ugyanakkor egyéni szinten is mindent megtesz az ügy érdekében, legyen szó akár szerepvállalásról a civil szférában, növényi alapú étrendről vagy aktív életmódról.

Az előttünk álló évek globális környezeti választóvonalat jelentenek. Ha most változtatunk az időszakos és hétköznapi döntéseinken, akkor még van esélyünk egy nem jobb, nem rosszabb, hanem más, de ugyanúgy élvezhető világot felépíteni. Ez a világ a mainál jóval “közösségibb” lesz. A gazdaságilag fejlett országokban, melyek közé hazánk is tartozik, a fenntarthatóság nem lemondások sorozata, hanem egy nagyon jó ajánlat egy élhetőbb, élménydúsabb, tartalmasabb életre vonatkozóan, de ehhez az kell, hogy minél többen elfogadják az “ajánlatot”.

Fenntarthatóság? Van egy ajánlatom!

Dr. Dombi Mihály előadását Fenntarthatóság? Van egy ajánlatom! címmel 2023. szeptember 2-án, 16:55-kor hallhattad Debrecenben, a Kölcsey Központban.

Előadók 2012-2024