Előadóink 2021

Balogh Dóra

Balogh Dóra divattervezőt a kreatív alkotási folyamat, a dizájn gyakorlata és elmélete foglalkoztatja. Tanulmányait a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Divat- és textiltervező művész és Design- és vizuálisművészet-tanár mesterszakjain végezte. Debrecenben él, a Kós Károly Művészeti Szakgimnáziumban divat- és stílustervező művésztanár, a Debreceni Egyetem PhD hallgatójaként kultúratudományi és divatelméleti kutatást folytat. A WEALL slow fashion divatmárkát 2017-ben alapította. Jelenleg a szezonok összevonásával kísérletezik, emellett a körforgásos dizájn modelljének tervezési és gyártási fázisba való integrálásával foglalkozik. A Fashion Revolution Hungary Team illetve a Nemzeti Divat Liga rendes tagja és oktatási koordinátora.

Előadásában a tervezői magatartást, a termékeken keresztül történő kommunikációs törekvéseket vizsgálja szakmai életútján át. A divat számára a tervezői szemlélet átadásának platformja, a közösségi szemléletformálás eszköze, melyben a tervezői gondolkodás és az élményalapú tanulás szintézisére törekszik.

Mennyiben formálják szemléletünket a designerek, a kreatív ipar szereplői?

Balogh Dóra előadását Mennyiben formálják szemléletünket a designerek, a kreatív ipar szereplői? címmel 2021. október 2-án, 14:40-kor hallhattad Debrecenben, a Kölcsey Központban.

design terv önkifejezés fenntarthatóság

Előadók 2012-2024