Péter Bence Guinness rekorder

Katonáné Kovács Judit, 2012. szeptember 24., 22:00

Az augusztusi virágkarnevál programja hívta fel a figyelmet két régiónkban élő tehetségre, Márkus Lucára és Péter Bencére. Bence jelenleg a bostoni Berklee College of Music, a világ legnagyobb kortárs zeneművészetét oktató egyetemének diákja.

Péter Bence, Guinness rekorder, hajdúböszörményi fiatalember, 1 perc alatt 765 hangot tud megszólaltatni a zongorán. Amerikai tanulmányai miatt idén nem tud köztünk lenni, de reméljük 2013-ban ő is előad a TEDxNagyerdőn, hiszen nem csak zenei tehetsége, hanem életfilozófiája is követésre méltó  „Gondolat, amit érdemes terjeszteni”

Bence egyetemi tanulmányai mellett egy diákok által szervezett közösségnek is aktív tagja. Az "Ubuntu Family" közösség, dél-afrikai életfilozófiát követve, bőrszíntől, nemtől stb. függetlenül a boldog élet nagy kérdéseire keresi a választ. Élettapasztalatokat, hihetetlen történeteket és pozitív energiákat átadva mindenki elindult egy fejlődésen, ami később bámulatos sikerekbe torkollt.

Szlogenjeik:

"Be the best you can be!"

"We are human beings first and musicians second."

Bence egy idő után gondolt egyet, és összefogva a hasonló gondolkozású emberekkel elhatározták, hogy forgatnak egy dokumentumfilmet és ehhez ír egy dalt, amit majd mindenki énekelhet és sok emberhez eljuthat. A dal demója

A filozófia és az ötlet annyira megtetszett a professzoroknak, sőt magának a Berklee elnökének is, hogy többen javasolták Bencének, hogy ezt az amerikai TED napirendjére is be lehetne vinni. Reméljük 2013-ban nem csak Amerikában, hanem a debreceni TEDx-en is Bencével együtt énekelhetjük szerzeményét!

Katonáné Kovács Judit

Előző blogbejegyzés